T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Makarna Manyas İtalya yolunda

Yayın Tarihi : 20.05.2016

Balıkesir'in Manyas ilçesinde küçük bir imalathane kuran 50 yaşındaki girişimci kadın çiftçi Serap Karakaş, doğadan topladığı kazayağı, gelincik, ısırgan otu, ebegümeci gibi otlardan makarna yapıyor.

Makarnanın brokoli, kırmızıbiber ve semizotu gibi sebzeli çeşitlerini de yapan Karakaş, üç kadına istihdam sağlıyor.

Serap Karakaş, kırlardan topladığı otlar, brokoli ve kırmızıbiber gibi sebzelerden 12 çeşit makarna üretiyor.

Ayda yaklaşık 4-5 ton makarna üreten Karakaş, ürününü İstanbul,  Bursa ve Balıkesir'deki marketlere satıyor.

Manyas'ın kırsal mahallelerinden Kulak'ta yaşayan Serap Karakaş, üretmiş olduğu ürünlerin yakında zamanda yurt dışına ihracatının da yapılacağını belirti.

İtalya'ya ihracat için görüşmelerinin devam ettiğini belirten girişimci kadın çiftçinin ürünleri yoğun ilgi görüyor.

 Hiçbir kimyasal ilaç ve gübre kullanılmayan bu otların tamamen doğal yetiştiğini vurgulayan Karakaş, bu otları bir şekilde farklı yollardan tüketime sunmak amacıyla proje geliştirdi.

İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş girişimci kadın çiftçi Serap Karakaş'ın imalathanesini ziyaret etti.

Üretim aşamalarını inceleyen İl Müdürü Erdurmuş'a makarnalarının 3 dakikada piştiğini ifade eden Karakaş, Manyas ve Balıkesir'de satışa sunduğu ürünlerinin kısa süre tanındığını anlattı.

Haber:Mehmet Çelik​​​